Castelló recupera la memòria…

El Grup per la Recerca crea un servei d’informació sobre represaliats i desapareguts a la Guerra Civil.

RAFEL MONTANER VALÈNCIA
El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castellò ha creat un centre de documentació per la conservació i tractament de documents històrics de diferent tipologia -impressos, audiovisuals, infomàticsÉ- sobre la II República, la Guerra Civil i el franquisme a les comarques de castellonenques. Aquest Centre de la Memòria s’ha ficat en marxa gràcies a una subvenció del Ministeri de la Presidència.
La documentació emmagatzemada al Centre serà clasificada i catalogada per la seua consulta i difusió entre els investigadors, víctimes de la Guerra Civil i la dictadura i les seues famílies i la societat en general. Es facilitarà als familiars de víctimes de la repressió franquista documentació històrica de carácter personal digitalitzada en diferents arxius provincials i estatals, i oferirà un servei d’informació sobre persones repressaliades i desaparegudes.
El centre de documentació de la Memòria Històrica incloura un arxiu de documentació histórica de diferent tipologia documental -articles d’investigació, notícies de premsa, ponències de jornades i congresos, informes, lleisÉ-, un arxiu de la memòria oral amb testimoniatges sobre aquest periode a les terres de Castelló, i un arxiu fotogràfic i audiovisual sobre l’esmentat periode amb documentació gràfica i audiovisual obtinguda en diferents arxius provincials, estatals i internacionals. El centre ambé acollirà una biblioteca, hemeroteca i videoteca sobre memòria.
L’objectiu del Grup per la Recerca, segons explica aquest col·lectiu en un comunicat, és «recollir, analitzar i catalogar tota la documentació sobre memòria històrica dispersa en diferents arxius i publicacions, la seua difusió entre investigadors i familiars de víctimes de la repressió franquista, impulsant el coneixement històric i el dret cívic a la memòria».

Fuente: Levante emv.com

http://www.levante-emv.com/panorama/2009/07/28/castello-recupera-memoria/615935.html

TRADUCCIÓN DEL ARTÍCULO:

El grupo de Recuperación de crea un servicio de información sobre represaliados y desaparecidos en la Guerra Civil.

El grupo de Recuperación de la Memoria Histórica de Castellón ha creado un centro de documentación para la conservación y tratamiento de documentos históricos de diferente tipología – impresos, audiovisuales, informáticos, etc. – sobre la II República, la Guerra Civil y el franquismo en las comarcas castellonenses. Este Centro de la Memoria se ha puesto en marcha gracias a una subvención del Ministerio de la Presidencia.

La documentación almacenada en el Centro será clasificada y catalogada para su consulta y difusión entre los investigadores, víctimas de la Guerra Civil y la dictadura y sus familias y la sociedad en general. Se facilitará a los familiares de víctimas de la represión franquista documentación histórica de carácter personal digitalizada en diferentes archivos provinciales y estatales, y ofrecerá un servicio de información sobre personas represaliadas y desaparecidas.

El centro de documentación de la Memoria Histórica incluirá un archivo de documentación histórica de diferente tipología documental – artículos de investigación, noticias de prensa, ponencias de jornadas y congresos, informes, leyes, etc. -, y un archivo fotográfico y audiovisual obtenido de diferentes archivos provinciales, estatales e internacionales. El centro también acogerá una biblioteca, hemeroteca y videoteca sobre la memoria.

El objetivo del grupo de Recuperación, según explica este colectivo en un comunicado es “recoger, analizar y catalogar toda la documentación sobre memoria histórica dispersa en diferentes archivos y republicanos, su difusión entre investigadores y familiares de víctimas de la represión franquista, impulsando el conocimiento histórico y el derecho cívico a la memoria.

Traducción del texto por Jordi Carreño.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: